Aktier > Neonode aktie
lästid

Neonode aktie

Neonode är ett svenskt teknikföretag som utvecklar och säljer avancerade lösningar inom touch-teknologi och sensorer. Företaget grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

En av Neonodes mest kända produkter är deras patenterade zForce-teknologi, som möjliggör för användare att interagera med en pekskärm genom att bara svepa eller klicka med fingret utan att behöva röra skärmen. Detta har blivit en populär funktion inom exempelvis fordons- och konsumentelektronikindustrin.

Neonodes aktie handlas på Stockholmsbörsen under symbolen NEON. Företaget har under de senaste åren haft en stabil tillväxt och är väl positionerat för fortsatt expansion inom sina fokusområden.

Neonode Inc aktien (NEON) handlas på amerikanska börsen Nasdaq. Nedanför kan du följa aktiens utveckling i realtid och historiska utvecklingen.

Neonode är ett svenskt teknikbolag med en kundbas på en global nivå. Företaget erbjuder avancerad sensorlösningar för kontakt och kontaktfri geststyrning. Bolaget erbjuder även detekteringsteknik för objekt och omgivningar. Övervakningssystemen är framförallt riktat mot bil och flygindustrin där övervakning sker av bilföraren och piloter.

Neonodes teknik används inom flera områden. Utöver bil och flygindustrin som vi redan nämnt återfinns bolagets sensorteknik och mjukvarulösningar inom hissteknik, elektriska produkter samt inom medicinteknik. Ett bra exempel på att bolagets teknik återfinns i din vardag är när du står och beställer mat på en snabbmatskedja och knappar på en skärm.

När man ser Neonode Avanza återfinns omkring 5000 ägare av aktien på plattformen. Under de gångna Corona året ökade intresset för aktien och dess kontaktfria teknik som bolaget erbjuder.

Ursprungligen är bolaget en tillverkare av mobiltelefoner med modeller neonode n2 och n1. Bolaget grundades 2001 och har säte i Stockholm.

Neonode Forum

På olika aktieforum är användare optimistiska om bolagets utveckling framöver men även för gedigna med patentportfölj som bolaget sitter på med över 120 patent. Man kan även läsa att bolaget kommer ingå samarbeten med stora som Schindler och Merim Group som bland annat tillverkar och tillhandahåller beställningskioskerna på McDonalds och Burger King.

Redeye Neonode analys

Redeye höjde under tidigare riktkursen inför den kommande patentstämningen bolaget har emot jättarna Samsung och Apple. Riktkursen var då 15 dollar per aktie.

Här är några av Neonodes konkurrenter inom touch-teknologi och sensorer:

 • Synaptics
 • Cypress Semiconductor
 • STMicroelectronics
 • NXP Semiconductors
 • Atmel
 • Elo Touch Solutions
 • 3M Touch Systems
 • Fujitsu Components
 • Microchip Technology
 • Texas Instruments

Det finns även större teknikföretag som erbjuder liknande lösningar, såsom Apple, Samsung och LG, men dessa företag är vanligtvis inte direkta konkurrenter till Neonode då de använder sina egna teknologier i sina produkter.

Neonode aktie vs Synaptics aktie

Neonode aktie och Synaptics aktie är båda inom teknologi- och elektronikindustrin. Neonode är specialiserat på att tillhandahålla optiska beröringslösningar, medan Synaptics tillhandahåller beröringslösningar för mobiltelefoner, datorer och andra elektronikprodukter.

Neonode aktie har sett en relativt stabil trend under de senaste åren, med vissa små fluktuationer. Under 2021 såg aktien en uppåtgående trend, men den har nyligen sjunkit tillbaka till ungefär samma nivå som i början av året. Neonode har haft ett antal samarbeten och partnerskap med andra företag inom teknologiindustrin, vilket kan bidra till en positiv utveckling framöver.

Synaptics aktie har haft en mer volatil utveckling under de senaste åren, med betydande upp- och nedgångar. Under 2021 har aktien dock sett en stark utveckling, och den har ökat med nästan 50% sedan början av året. Synaptics har också haft flera samarbeten och partnerskap med stora teknologiföretag, vilket kan bidra till en fortsatt positiv utveckling.

I slutändan är det viktigt att komma ihåg att aktiemarknaden är volatil och att det finns många faktorer som kan påverka priset på en aktie. Det är viktigt att göra en grundlig analys av företaget och marknaden innan man tar ett beslut om att investera i någon aktie.

Vad vi tycker Neonode stock

I skrivande stund står bolagets aktie på 6,97 dollar vilket kan jämföras med föregående års toppnotering på 12,54 dollar. Det är ingen tvekan om att bolaget har en spännande tid framöver sig med flera stora samarbeten i Asien. Det som måste ske för aktien ska ta fart igen är att bolaget måste visa siffror som indikerar på tillväxt och stadigt kassaflöde.

Bästa Copytrading-plattformen

eToro SE
★★★★★
Minimum insättning 200 USD
Reglerad i Europa
Marknadsurval Forex, Crypto, Aktier, Råvaror, ETF: er, Index
 • 0 provison på handel

 • Kopiera handelsportföljer / CopyTrader funktion

 • Ställ frågor till experter

 • Stort utbud av aktier

SE - NSBroker
★★★★★
Minimum insättning 250 USD
Reglerad i Europa
Marknadsurval Aktier, Index, Crypto
 • Låg spread & ingen provision

 • Avancerad handelsplattform

 • Aktiehandel i realtid

5/5 - (2 votes)
Fredrik Larsson
Senaste inläggen av Fredrik Larsson (se alla)