Hem » Aktier » Apple Inc
lästid

Apple Inc

Apple Inc är noterat på NASDAQ och är just nu en av de populäraste aktierna på marknaden. Här på sidan kan du följa aktiens kursutveckling i realtid och även historisk utveckling.

Apple grundades 1976 av Steve Jobs, Ronald Wayne och Steve Wozniak i USA, Kalifornien. Apple är ett hemelektronik och databolag. Företaget har ett stort utbud av mobiler (iPhone), datorer (Macbook), surfplattor (iPad), smartwatch (Apple Watch) och Apple tv  som används och säljs på en global nivå. Apples smartphone iPhone står för majoriteten av bolagets totala intäkter.

Apple erbjuder även flera tjänster som iCloud, Apple Care, Apple Card, Apple Wallet, Apple Pay, Apple Music som kan nyttjas vid användning av deras produkter ovan.

Apple Inc har en egen utvecklad programvara som används i alla deras produkter, iPhone, iPads etc.

Bolagets produkter säljs på en globalnivå och distribueras online såväl som egna butiker, distributionskanaler och auktoriserade återförsäljare.

Bolaget har säte i Cupertino, Kalifornien och har ca: 110 000 anställda. År 2019 hade bolaget en omsättning på ca: 260 miljarder dollar. Ungefär 40 % av intäkterna till bolaget kommer från Amerika. Resterande intäkter på 60 % kommer internationellt.

Bästa Copytrading-plattformen

Please configure your Webix Feed Generator.
Betygsätta
Fredrik Larsson
Senaste inläggen av Fredrik Larsson (se alla)