Hem » Aktieindex » Nasdaq Composite
lästid

Nasdaq Composite

Här kan du följa kursutvecklingen på det amerikanska indexet Nasdaq Composite   i real och även se den historiska utveckling. Nasdaq som står för ”National Association of Securities Dealers Automated Quotations” grundades år 1971 och har säte på Manhattan, New York i USA. Ett av deras kontor är beläget mitt på Times Square i New York.

Det är världens största handelsplattformar för aktier och är helt elektroniskt baserad börs och har alltid haft ett stort fokus på teknologiindustrin.

Över 3000 bolag är listade på Nasdaq. Där innefattas bland annat de största teknologiföretagen i världen som Apple, Tesla och Amazon.

Värt att notera är att toppnoteringen för NASDAQ Composite – indexet var månaderna efter Donald Trump valts tills president i USA.

NASDAQ är en av världens mest inflytelserika aktiebörser i världen och följs ständigt av både ekonomianalytiker och investerare runt om i världen.

År 2008 förvärvade Nasdaq bolaget OMX AB som har alla skandinaviska börser med undantaget Oslobörsen. Genom förvärvet skapades företaget Nasdaq OMX Group

NASDAQ Composite är ett av tre mest följa index i USA med Dow Jones Industrial Average och S&P 500 index som de andra två. COMPOSITE är huvudindexet av flera olika index som NASDAQ erbjuder.

Composite innehåller nästan alla aktier som är noterade på deras aktiemarknad. Indexet NASDAQ Composite är starkt fokus på IT och Tech sektorn på aktiemarknaden.

Ett annat populärt index är NASDAQ 100 som innehåller de 100 störta icke finansiella företagen på den större marknaden. Indexet innehåller både amerikanska och utländska bolag. Bolagen representerar olika branscher som media, teknologi, bioteknik och sjukvård och är ett väldigt bra och rättvisande index.

På Webbinvestor kan du ta del av aktiekurser från Nasdaq i nutid men också se historisk kursutveckling på börsen på en av de mest använda index för aktiehandel i världen. Ta del av marknadsanalyser och tips och skapa dig en bild av börsen.

Bästa handelsplattformar

Please configure your Webix Feed Generator.
Betygsätta
Fredrik Larsson
Senaste inläggen av Fredrik Larsson (se alla)